Dierentuinen,  Fotografie

Blijdorp

Nu het in mijn privéleven weer wat rustiger is. Hebben Daphne, Melodyks en ik een datum geprikt voor een dierentuin bezoek. De keuze is gevallen op diergaarde Blijdorp, een dierentuin die voor mij geheel onbekend is. Maar gelukkig was ik in gezelschap van 2 dames die deze dierentuin goed kennen.

Rond kwart voor 8 ben ik door mijn lieftallige wederhelft afgezet bij Daphne. Waarna wij rond 8 uur richting Beilen rijden om ons samen te voegen met Melodyks.

Rond 11 uur kwamen wij met onze drieën aan in Blijdorp. Na onze koffie moment bij binnenkomst in Blijdorp. Heb ik mijn camera gereed gemaakt om te kunnen fotografen. En zijn wij op pad gegaan om onze eerste klikjes te maken.

Ik heb sinds een paar weken een nieuwe camera en moet nog een beetje aan mijn nieuwe vriend wennen. Hierdoor kwam ik er gauw achter dat mijn camera verkeerd was ingesteld en besloot ik voor een makkelijker bediening te gaan. Om zo een beetje meer feeling met mijn camera te krijgen.

Één van mijn eerste gelukte foto’s was van deze geweldige ijsbeer (Melodyks heeft de naam wel verteld maar die ben ik inmiddels alweer kwijt) Deze ijsbeer genoot heerlijk van het water en ons trakteerde op een show.

Wij vervolgde onze weg door het park en klikte met onze camera’s in hartlust verder met tussen door gezellige kletspraat.

Eén van mijn favoriet plekjes in de meeste dierentuinen is toch wel de vlindertuin. Puur hoe hun verblijf is ingericht maar ook de prachtige kleuren die de vlinders allemaal hebben. In de vlindertuin klik ik altijd extra omdat ik weet dat mijn moeder dol is op vlinders.

Het dier waar ik het meest blij van word is toch de uil, mensen die mij kennen weten ook dat ik een uil tatoeage op mijn linker onder arm heb. Meestal als ik bij een verblijf van uilen kom heb ik pech en heb ik hier zelden een foto van. Maar vandaag had ik echt een geluksmomentje en kreeg ik zelfs een dikke knipoog van een oehoe uil.😍😍

Bij het olifantenverblijf was Radjik druk op ontdekkingstocht en probeerde het gevecht te winnen met een boom. 😁 Dat Radjik een doorzetter is liet hij goed zien elke keer probeer hij het weer opnieuw.

De looptocht door de dierentuin was prachtig alles is zo mooi ingericht dat je niet het gevoel krijgt dat wij in het drukke Rotterdam zitten.  Je kunt zien dat de Blijdorp hier veel aandacht aan besteed.

Richting het einde van ons bezoek hebben wij een vluchtige route door het aquarium genomen. Deze was ook zo prachtig, maar hier heb ik helaas geen foto’s van omdat ik eigenlijk mijn lens had moeten verwisselen. Maar Melodyks heeft hier wel wat foto’s gemaakt. Ondanks dat wij er vluchtig door heen gingen was dit voor mij lang genoeg door de “aangename” kreten van de kotters.

Aan het einde van ons bezoek zijn wij nog door het winkeltje gelopen. En daar hadden ze 2 grote kasten vol met Blond Amsterdam spullen staan.

Eigenlijk heb ik de rest van de winkel niet eens meer gezien. Want ja ik was natuurlijk meteen verkocht toen ik dat zag😁😁. Ik gaf wel aan dat ik beter niet met een mok thuis kon komen. Dus gaf Melodyks mij het advies om voor een Kom te gaan. Dat vond ik geen verkeerd advies dus nam ik de kom mee😉.

Net voor de park sluiting verlieten wij het park. Om huiswaarts te keren, met een kleine tussen stop langs het wel bekende restaurant met de 2 gouden bogen.

In het park had ik geprobeerd om mijn camera en telefoon te koppelen voor een foto van de ijsbeer zodat ik deze naar mijn familie kon sturen. Want ja dat is 1 van de nieuwste functies op mijn camera. Ik dacht dat dit niet gelukt was, maar uit eindelijk zijn al mij foto’s van die dag op mijn telefoon gekomen. Nou ja weer wat geleerd en eigenlijk is het wel zo makkelijk om tijdens de rit alvast de mooiste foto’s uit te zoeken.

Toen ik thuiskwam heb ik nog een dikke knuffel aan Quinn gegeven en nog samen met Pascal geklets over hoe onze dag is verlopen.

Deze nieuwsgierige giraf laat graag mijn foto’s zien van vandaag. Dus als je op hem klikt kom je in mijn album.

 

 

De foto’s van de 2 dames vind je in de blog van Melodyks. als je op haar naam klikt kom je op haar blog.

Voor nu ga ik dan ook echt mijn oogjes sluiten en ga ik morgen vol spanning wachten op een telefoontje🤞🤞🤞

So wish me luck🍀🍀

3 Comments

  • Melody

    🙂 Duim duim duim duim duim duim 😉

    Het was prachtig, weliswaar af en toe een beetje (te) warm en (te) lawaaierig maar ja dat hoort erbij… en verder hadden we natuurlijk heel veel mazzel want in totaal was het niet zo heel druk in het park en onderweg geen last van boeren etc … dus al met al.. 😉

    Mooi gedaan meis, mooie foto’s ook … en ja je camera leren kennen, komt door veel gebruiken en dat gaat wel goed komen!!

    xxx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *