Zwijmelen op zaterdag

Alaaf, alaaf en alaaf🎉🎉

Mijn dorpje wordt dit weekend omgetoverd tot een carnavalsdorp. Normaal gesproken vindt deze feest ergens in februari plaats maar omdat dit niet kon i.v.m. corona maatregelen toen die tijd. Heeft de organisatie het feest verplaats naar het eerste weekend in Juli.

Carnavallen moet je echt liggen voor de enne is het plezier en voor een andere een ware kwelling.

Ik moet wel zeggen dat mijn eigen carnavalsstemming anders is dan als het in februari zou zijn. Want stiekem is het raar dat deze feest nu in het zomer plaats vindt. Deze mening hoor ik persoonlijk meer van de mensen om mij heen. 

Overigens heb ik normaal gesproken echt een pest aan muziek van Nederlands bodem en met name piraten muziek. Maar 1 keer in het jaar kan ik het tijdens carnaval redelijk accepteren. Maar dat komt ook door de gezelligheid die wij hebben met onze vrienden in dat weekend.

Dikdakkers is haast niet te missen in het carnaval muziek lijstje en wordt dan ook vaak gedraaid in de feesttent.

Deze nummer blijft wel voor mij speciaal omdat vroeger toen ik nog een klein meisje was mijn opa dit altijd zongen. Pas na het overlijden van mijn opa kwam ik erachter dat dit een echt liedje was. Zo zie je maar weer wat mijn kennis is op het gebied van Nederlands muziek😂😂

Wil je meer zwijmel op zaterdag kijk dan even bij  t’pumpke.

4 Comments

 • Natasja

  Wat leuk dat je mee zwijmelt!
  Hier in het Krabbegat is er gewoon gecarnavald vroeg in het voorjaar. De officiële festiviteiten waren afgelast. Maar de kroegen zaten gewoon vol hoor.

  Wij hebben hier onze eigen liedjes. De liedjes die je in de rest van NL hoort, worden in het Krabbegat niet gespeeld door de dweilbands. Maar de Vastenavend hier is sowieso niet te vergelijken met in andere steden.
  En dit liedje specifiek hebben we ooit eens voor mijn opa gezongen met alle kleinkinderen toen hij een zekere leeftijd bereikte.

  Qua weer lijkt het me wel heel fijn om het in de zomer te vieren.
  Fijn weekend!

  • Cici

   Toen ik aantal jaren geleden een blog had deed ik ook mee met zwijmelen.
   Dit was ook een van de eerste dingen die ik weer wou oppakken.
   Ik hoorde van Melody dat jij het had opgepakt😁😁

   Ja ik denk dat er een groot verschil tussen onze carnavals en ik denk dat jullie carnaval het originele carnaval is dan die van ons in het hoge noorden.
   Het weer was opzicht wel prima maar toch was het sfeer anders dan normaal. de optocht duurde nu een uur korter dan normaal en dat zegt ook genoeg.

   ow wat een leuke herinnering💕

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *